*^* Mitt kaotiska liv *^*

Mitt foto
Västra Götaland, Sweden
Jag är en 24årig tjej som är "mitt i livet", "mitt upp i allt" =) Jag har två tokiga småkillar som gör mitt liv både underbart och helt oförutsägbart galet. Mitt i en stor husrenovering. Började med att vi ville ha en större hall som slutade i en "totalrenovering" och det inkluderar byte av vvs, El, Fönster, flytta väggar, flytta entre, kök, gjuta ny bottenplatta, byta tak... ja det fortsätter. Jag har blivit antagen till Socionomprogrammet i Göteborg vilket känns roligt och spännande. Att man får ta sitt liv till en annan nivå. Varit hemma till och från sedan stora killen föddes för fyra år sedan. Kombinerat mammaledigheten med kortare vikariat, timanställningar och sommarjobb. Fungerat utmärkt då vi kunnat spara mycket dagar, vara mycket med barnen samtidigt som man arbetat, fått livserfarenhet och barnen inte behövt vara alls mycket på dagis. Skolade in lillkillen på dagis nu i augusti. Nu börjar allvaret =) Massa mål och drömmar kring att se världen, skriva en bok och samtidigt vara en bra mamma och uppfostra mina två söner till fina killar. Älskar att klippa och klistra, fotografera och skriva, vilket gör Scrapbooking till ett aldelles perfekt fritidsintresse.

10 jan. 2010

Julfirande på Dagis

14 December 2009
Varje år har de på barnens dagis ett så mysigt och fint julfirande. Alla som vill komma får komma. Sedan är det utomhus... Man samlar alla barnen på de tre andelningarna på en av trapporna till ingångarna. Där lägger man sittunderlägg och fällar. Där får alla barnen och fröknarna sitta och stå. Sedan samlas alla föräldrar och släktingar framför trappan i en halvcirkel... sedan får barnen sjunga julsången. Det är på eftermiddagen så fler kan komma, man slipper dessutom komma tidigt på morgonen. Sedan bjuds det på pepparkakor, lussekatter, varm saft och glögg som värms i en stor (gryta, kittel) över öppen eld. Gården pyntas med lyktor och julmys.

Så sött att se alla barnen. Alla är utklädda, men eftersom man är ute så måste alla ha ytterkläder på sig. Så alla barnen är fullt påklädda och på sina ytterkläder har de pressats ner i tomtedräkter m.m. och ser ut som små michelingubbar =)


Har ni sett några sötare pepparkaksgubbar än dessa??



Här sitter en liten liten Oliver... jag kunde på håll inte se om han var glad eller inte... men han såg inte ut att göra en min. Hans första juluppträdande på dagis. Tänk så överraskad han måste blivit då han kom ut genom dörren och hela gården full med människor... stackars barn egentligen... hur som helst så såg vi att han rörde på läpparna lite och Robin sa att han sjunger med, så vi tittade så stolt på. När sedan uppträdandet var slut och jag möter upp lillkillen har han tår på kinden och säger: -mamma, vill inte sjunga. Lilla killen. här tror vi att han sjunger så sitter han och är ledsen och säger att han inte vill sjunga.




Fina fina Kevin
Alla fina små pepparkaksgubbar och gummor, Lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar

Här är liten Cicero som gärna ville kolla på sina kusiner. De hann dock inte med bussen och kom först efter att de sjungt. Men Cicero,Eleonore och Melissa följde med hem sedan en stund och lekte.


En stolt pappis

"farfar" kom också tillsammans med sin tjej Laila och tittade


Robins mormor och morfar kom också och tittade. Barnens mormor och gammelmormor kom med... Så hela tjocka släkten kom och kikade på sina fina barnbarn och barnbarns barn =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar